108 vjetori i kongresit të alfabetit do të shënohet nën patronazhin e Sekretariatit për implementimin e Marveshjes së Ohrit.
Ja programi i Paraparë për shënimin e kjëtij përvjetori:
22 Nëntor
16:30 – Hapja solemne e dhomës përkujtimore të Komisionit të Alfabetit në Muzeun e Alfabetit në Manastir
19:00 – Gala Koncert, Salla e madhe e qendrës për kulturë në Manastir
Marrin pjesë:
Orkestra Filharmonike e Universitetit të Arteve “Ibrahim Madhi”
Solist: Shkëlzen Doli – violinë
Dirigjent: Olsi Qinami
Mysafir special: Çun Lajçi – poezi

Programi:
1.Arbresha ime, violinë dhe orkestër – Gerti Druga
2. Liri a vdekje, kolona zanore për kor dhe orkestër – Kujtim Laro
3. ADAGIO KV 261 – Mozzart
4. Baresha – Genti Druga
5. Kantata për Kongresin e Manastirit – Fatos Lumani, teksti Artan Arsllani

Zyrtarë nga Maqedonia, Shqipëria dhe Kosova, si dhe korri diplomatik në vendin tonë.