John Glenn, amerikani i parë që e ka përshkuar tokën dhe senator i Shteteve të Bashkuara, ka vdekur të enjten në moshën 95 vjeçare, raporton CNN.

Të mërkurën ishte raportuar se Glenn ishte hospitalizuar për më shumë se një javë, dhe sëmundja e tij ishte e rëndë.

Glenn kishte pasur një operacion të zemrës në vitin 2014.