Presioni pas zgjedhjeve dhe rezultatet e dobëta që morri Pdsh e Menduh Thaçit si dhe mos përfillja nga përfaqsuesit e Lëvizjes Besa ka detyruar sekretarin e përgjithshëm të PDSH njëherit edhe kryetar i shtabit zgjedhor Azem Sadiku që të publikoj domumentin sekret që kishin bërë Lëvizja Besa me PDSH .
Në dokument janë të para para disa pika të rëndësishme si psh partitë do të bënin marrveshje paszgjedhore nëse numri i deputëve të dy partive do e kalonte numrin e deputetëve të BDI , obligoheshin që mos të akuzoni njëra tjetrën gjatë fushatës , gjë që në të vërtetë ndodhi por ajo që më skandaloze dhe që tërheq vëmendjen është marrveshja e tyre për mos bashkpunuar me LR-PDSH .
Ky dokument e vërteton gjithë atë që u fol më shumë se një vit se pse nuk bashkohen partitë opozitare jashtparlamentare , kush është fajtori i vërtetë që pengon bashkimin dhe ky dokument tregon se prapa kësaj qëndron Besniku i Sasha Mihallkovit Menduh Thaçi .
Ajo që vërtetë është shqetësuese për opinionin është lidhja dhe besimi i krijuar mes Lëvizjes Besa dhe Pdsh , a do të thotë kjo se këtu ka dorë edhe shërbimi sekret maqedonas , vetëm e vetëm që partitë shqiptare mos të bashkohen ?! Këtë do ia lëmë kohës dhe ngjarjeve të ardhëshme për ta vërtetuar këtë që partitë qenkan dakorduar larg syve të opinionit si dhe prapa shpinave të vet antarsive dhe votuesve të vet .

img_1450-1-1