Libri “ Becoming”nga Michelle Obama është libri më i shitur i vitit në Amerikën e Veriut, për një sekondë janë shitur pothuajse 9 kopje te librit.

Ky libër është publikuar të martën e kaluar,autobiografia e ish-zonjës së parë është përshëndetur ngrohtësisht nga mediat dhe publiku.

New York Times e quajti atë një “margaritar të lëmuar të një kujtimi”, Guardian tha se ishte “dinjitoze” me një “nivel freskues të ndershmërisë”. Në Amazon.com, më shumë se 200 komente i dhanë pesë yje.

Në fillim ishin 1.8 milion kopje të librit në SHBA dhe Kanada, botuesi Penguin Random House ka urdhëruar tashmë 800,000 kopje shtesë për t’u bërë, pasi ato u shitën të gjitha.

Të hënën, kompania tha se kishte shitur më shumë se 725,000 kopje në 24 orët e para të shitjes, duke e bërë atë shitësin më të madh një ditor i vitit.

Në Mbretërinë e Bashkuar, titulli ka kapërcyer vendin e dytë në Listat, duke u shitur 64,732 kopje të shtypura në pesë ditë, duke zëvendësuar vetëm The Monster Ice nga bestselling autor i fëmijëve David Ëalliams.

Një blerës tha “Ky libër, pa dyshim, është ngjarja më emocionuese botuese e këtij viti. Historia e saj e mrekullueshme e rritjes në Anën Jugore të Çikagos, përmes dy mandateve të saj si zonja e parë në Shtëpinë e Bardhë, na ofron të gjithëve, në këto ditë polarizimi dhe urrejtje, një shpresë alternative të re “.