Në ditët e sotme, gati se çdo i dyti person vuan nga sëmundjet kronike siç është bronkiti apo kollitja e thatë. Arsyeja është ajri i ndotur, pirja e duhanit, si dhe ambientet e mbuluara me tym.
A jeni lodhur duke provuar çdo lloj barne dhe prapë duke mos pasur sukses? Nëse po, kjo është një metodë shumë efektive për të shëruar bronkitin dhe kollin e thatë. Sigurisht që keni dëgjuar për bimën xhenxhefil, por nuk mundeni as ta paramendoni se sa sëmundje i shëron, njëra ndër to është edhe bronkiti.

Xhenxhefili në kombinim me mjaltin bën çudira.

Në një kavanoz me mjaltë shtoni pak xhenxhefil të bluar ose të prerë në copa të holla. Lëreni të qëndrojë 24 orë. Pas 24 orësh mjalti është gati për t’u ngrënë. Preferohet të hahet nga një lugë mjaltë çdo mëngjes dhe çdo mbrëmje.