Një veteran të UÇK-së e presin 40 vjet burg në Serbi dhe kjo e fundit kishte tentuar ta ekstradoj, por qeveria e tij nuk e kishte lejuar një gjë të tillë.
Harrison, kishte qenë pjesë e Brigadës 138 – Agim Ramadani. Atij ende i duket sureal trajtimi prej heroi që ia bëjnë kosovarët.

Jon Harrison, tani po ballafaqohet me një tjetër betejë të vështirë për jetën e tij.

Ai është diagnostikuar me kancer, dhe është detyruar të kërkoj ndihmë për të mbledhur 40 mijë funte për një operim, që nuk ia mbulon sigurimi shëndetësor.

Harrison, ndër të tjerash është i dekoruar me urdhrin Adem Jashari, e edhe një rrugë në qytetin e Prizrenit mban emrin e tij.

Në kampanjën për mbledhjen e fondeve, nuk mungojnë donacione nga Kosova por që ende nuk është mbërritur caku prej 40 mijë funtesh.

Ndihmë për të, është kërkuar edhe nga Organizata e Veteranëve të UÇK-së.

Jon Harrison i ka thënë KTV-së se mjekët i kanë propozuar që intervenimin të mos e shtyj më larg se në muajin prill, pasi që mund të mos ketë efekt më pas.

Mirëpo ai premton se do të jetë në Kosovë në muajin shkurt për të festuar në ditën e pavarësisë, për herë të parë pas vitit 2008.

 

Ja edhe postimi i tij i plotë në Facebook:

miqtë e mi të dashur, unë jam në nevojë për ndihmën tuaj, në jetën time unë kurrë nuk kam kërkuar asgjë. Por tani unë nuk kam asnjë zgjedhje unë jam duke vdekur. Unë kam një shans për të jetuar, një operacion jo invazive quajtur Gamma Knife. shërbimi shëndetësor në Angli nuk do të paguajnë për këtë shkak të kancerit të mia të tjera në trupin tim kështu që unë kam një dënim me vdekje 12-18 muaj. Unë nuk do të luajë në shërbimin tim në Kosovë. Unë vetëm do të kërkoj si një njeri që ju heronjtë e Kosovës për të më ndihmuar. Nëse ju mund të ju lutemi të dhurojë ose nga linkun gofundme ose Paypal ose me transferte bankare të drejtpërdrejtë të gjitha detajet më poshtë
në qoftë se ju mund të dhurojë atëherë ju lutemi të bëni nëse ju dëshironi të …. në qoftë se ju nuk mund të, atëherë ju lutemi të them të gjithë ju e dini ndoshta ata mund të dhurojë çdo € ndihmon
.Të Qeveria e Kosovës kanë refuzuar për të ndihmuar mua. kështu që im majtë tomask burrat dhe gratë e vendit i dashuri për të më ndihmuar

ju falenderoj dashurinë time dhe respekt për të gjithë ju

https://www.facebook.com/jon.harrison.58958/posts/10154092172107337

Bank. CO-OP

IBAN. GB 16CPBK08924915099983
BIC CPBK GB22

PayPal. HarrisonJonm@outlook.com
harison help

 

 

Për më shumë detaje për formën se si mund të jepni donacione për veteranin e UÇK-së nga Londra mund të infotmoheni në linkun e mëposhtëm:

https://www.gofundme.com/lets-help-jon-kick-cancer

16151758_1479584290.32_funddescription

16151758_1479584532.0633_funddescription

16151758_1479584324.2945_funddescription

16151758_1479584850.2743_funddescription

16151758_1479584800.2352_funddescription