Një burrë në Indiana është akuzuar për vrasjen e ish të dashurës së tij ku i kishte ngrënë pjesët e trupit të saj, njoftoi një gjykatës të mërkurën.

Gjykatësi i Rrethit Clark Vicki Carmichael e konsideroi 36-vjeçarin Joseph Oberhansley të paaftë mentalisht pasi i dëgjoi dëshmitë e tre mjekëve që e intervestuan atë, raporton “Daily Mail”, transmeton Periskopi.

Prokurorët pohojnë se Oberhansley hyri në shtëpinë e Jeffersonville, ish-të dashurës së tij 46 vjeçare, Tammy Jo Blanton, në shtator të vitit 2014 ku e përdhunoi atë, e goditi për vdekje, dhe më pas i hëngri pjesët e trupit të saj.

Oberhansley (left) is charged with murder, rape and abuse of a corpse in the September 2014 slaying of 46-year-old Tammy Jo Blanton (right) 

The southern Indiana man underwent several psychiatric evaluations, despite his insistence that he's competent for trial.  The prosecutor still intends for the case to go to trial eventually

Carmichael urdhëroi avokatët e mbrojtës Brent Westerfeld dhe Bart Betteau që paraqitën një mocion në shkurt duke thënë se Oberhansley nuk ishte në gjendje të merrte pjesë në mbrojtjen e tij ose të kuptonte plotësisht procedurat gjyqësore.

“Ai është i dyshimtë, paranojak, jo-komunikues dhe i shqetësuar,” raportoi Gjykata, duke thënë se kishte një terr të plotë në komunikimin midis tyre dhe Oberhansley.

Prokurori i Qarkut Clark Jeremy Mull tha se ai ka ndërmend ta çojë çështjen në gjyq përfundimisht.

Më parë, ai ishte klasifikuar me një çrregullim të rëndë psikologjik.

Oberhansley told police he broke into Blanton's Jeffersonville home (pictured), killed her, then ate her heart, parts of her brain and lungs

Joseph Oberhansley is pictured today on his way into a competency hearing in Clark Circuit Court in Jeffersonville, Indiana

Oberhansley, i cili përballet me vrasjen, përdhunimin dhe abuzimin me akuzat për vdekje, do t’i nënshtrohet trajtimeve të “restaurimit të kompetencës” në një përpjekje për ta provuar atë më vonë.

Nëse dënohet, ai mund të dënohet me vdekje./Periskopi/