CIA ka publikuar mbi 12 milionë dokumente sekrete mes të cilave ka edhe mijëra dokumente për Maqedoninë dhe ish-Jugosllavinë.

Si ishin planet e ish Jugosllavisë për çlirimin e Maqedonisë pas Luftës së dytë botërore, ish-Jugosllavia e Egjeut, konstelacionet politike, industrializimi i Maqedonisë dhe planet për ndërtimin e rrugëve, hekurudhave dhe kapaciteteve tjera, gjendja e pakicave, terrorizmin dhe dhe shumë gjëra të tjera që nuk ishin rast-interesi për intelegjentët amerikan.

Raportin e dokumentave për Maqedoninë mund ta gjeni KËTU