Disa orë pas sulmit terrorist në Stamboll ku mbetën të vdekur 35 persona si dhe u plagosën të paktën 40 të tjerë, Qeveria e Turqisë ka dal me deklaratë zyrtare. Qeveria turke thotë se sulmi në klubin e natës në Stamboll ishte sulm terrorist.

Sipas Qeverisë, në sulm ka qenë i përfshirë vetëm një sulmues vetëvrasës.

Deri më tash janë konfirmuar 35 persona të vdekur dhe mbi 40 të plagosur derisa në klubin e natës për të festuar Vitin e Ri 2017 ishin qindra persona.