Sipas llogaritjeve në vitin 2014, ka rreth 4,200 fe të ndryshme në botë, dhe të gjitha këto mund të kategorizohen në disa fe kryesore.

Këto fe përfshijnë Krishterimin, Katolicizmin Romak, Islamin, Hinduizmin dhe Judaizmin, edhe pse Katolicizmi Romak shpesh kategorizohet nën Krishterimin.

Ka edhe fe të tjera por më pak të përhapura, si besimi Baha’i.

Krishterimi është feja më e madhe dhe përfshin gjithashtu edhe Protestantizmin dhe sekte të tjera, si Luteranët, Metodistët e Bashkuar, Baptistët Jugor dhe Kuvendi i Zotit. Ka gjithashtu edhe të krishterë të hapur ndaj çdo sekti të Krishterimit.

Islami është i përhapur në Lindjen e Mesme dhe është i thyer në grupet sunite, shiite dhe sufiste. Hinduizmi është dominues në Indi. Budizmi është i përhapur në Azi, si në Kamboxhia, Laos dhe Tajlandë, edhe pse ka origjinën nga India.

Një variant i Budizmit është edhe Budizmi Zen. Judaizmi ka origjinën në Izrael dhe Baha’i në Iran.

burimi: Gazeta Express


* Pikëpamjet e shprehura në këtë publikim paraqesin mendimet dhe të drejtat e autorit, nuk reflektojnë domosdoshmërisht mendimet e redaksisë së Manastiri Lajm.