Eurodeputetja Tanja Fajon në fjalën e saj në Samitin e komisioneve për Punë të Jashtme që po mbahet në Prishtinë theksoi se Kosova ka pasur progres të madh viteve të fundit, duke shtuar se hyrja në MSA ka qenë arritje e rëndësishme.

“Duhet të implemtohet dhe agjenda dhe do ta bëjë Kosovën më të fuqishme dhe më të sigurt për të jetuar. Është e rëndësishme të përfundojmë procesin e liberalizimit. Jemi të përkushtuar që këtë ta bëjmë realitet”, deklaroi Fajon, duke shtuar se Kosova ka bërë progres domethënës në luftën kundër korrupsionit, që është proces që ka ecur mirë dhe duhet të punohet më tutje.

“Dua të iu ofroj mbështetje për demarkacionin. I ftoj parlamentarët dhe iu lutem që mos t’i stoponi proceset dhe liberalizimin e vizave për interesa partiake. Duhet bëhet çfarë është e mundur për ta ratifikuar marrëveshjen në ditët e ardhshme. Tani ju e keni radhën”, ka thënë Fajon.

Fajon po ashtu tha se Kosova dhe Serbia duhet ta vazhdojnë dialogun edhe më tutje.