Halit Berisha nga Suhareka çdo ditë mbledhë dhe arkivon të dhëna e fakte për vrasjet dhe të zhdukurit e pasluftës.
Thotë se në bazë të hulumtimeve të tij, ka vërejtur pasaktësi rreth numrit të personave të vrarë e të zhdukur pas luftës.

Sipas të dhënave të Fondit për të Drejtën Humanitare, në Kosovë pas luftës janë vrarë 1270 persona. Prej tyre 318 shqiptarë, 715 serbë dhe 237 romë dhe të tjerë,

raporton KTV.

Por, Bekim Blakaj nga Fondi për të Drejtën Humanitare, thotë se këto të dhëna janë të sakta dhe se është duke vazhduar edhe më tutje verifikimi i tyre.

Berisha pretendon se këto të dhëna u manipuluan ngase sipas tij numri i serbëve të vrarë pas luftës është më i vogël. Në mesin e vrasjeve të pasluftës ka edhe aktivistë politikë, gazetar; dhe të tjerë. Disa prej tyre pritet të hetohen edhe nga Gjykata Speciale.