Çfarë qëndron pas  tentativës së  tanishëm të Ali Ahmetit për një “platformë të përbashkët” të  të gjitha partive politike shqiptare në Maqedoni.  Ekzistojnë tri teori për këtë lëvizje të liderit të BDI-së.

E para, disa thonë se kjo është një përpjekje e Ahmetit për të rifituar reputacionin e tij të sëmurë, pas rezultatit katastrofik  të zgjedhjeve të fundit. Unë do të guxoj të them se kjo nuk është e vërtetë. Jo sepse Ahmeti nuk ka nevojë për rehabilitim urgjent, por për shkak se lloj i takimit nuk është një mënyrë dinjitoze për të arritur këtë qëllim.

E dyta,  është plotësishtë e mundur që kjo nismë është frymëzuar nga diplomatët e huaj, me mbështetjen e Tiranës, për të përgatitur  “JO-ja” shqiptare kundër Nikolla Gruevskit.

Dhe së treti, jam duke  menduar në mënyrë intensive në lidhje me rrezikun  që ky mund të jetë edhe një tjetër mashtrim i Ahmetit, apo përpjekje për të siguruar mbështetje në mesin e politikanëve shqiptarë për të vazhduar koalicionin ofertave me Gruevskin.

Autor: Branko Geroski


* Pikëpamjet e shprehura në këtë publikim paraqesin mendimet dhe të drejtat e autorit, nuk reflektojnë domosdoshmërisht mendimet e redaksisë së Manastiri Lajm.