A është rekordi më i ri i gjuetisë në Maqedoni që e kanë bërë gjuetarët nga Prespa? 19 dera të egër janë gjuajtur vetëm për një ditë në njërën nga zonat për gjueti në Prespë.

Në vijim e keni fotografinë ku disa gjuetarë janë fotografuar para kafshëve të vrara dhe duken të gëzuar ndoshta për arritjen e një numrin të madh të derrave të egra, duke marrë parasysh se gjuajtja e tyre është realizuar vetëm për një ditë.

Tani pritet reagimi i organizatave për mbrojtjen e kafshëve, siç ka ndodhur deri tani gjatë dëmtimit të florës dhe faunës në malet e Maqedonisë, transmeton Telegrafi