SHBA- Gjykata në të cilën ishte dërguar kërkesa e apelimit të ndalimit të urdhrit ekzekutiv të presidentit të SHBA-së, Donald Trump, për emigrantët, ka lënë në fuqi vendimin e mëparshëm duke refuzuar kërkesën e presidentit.

Ndërkohë me një vendim unanim, Trump gjykues la në fuqi pezullimin e dekretit presidencial, duke e argumentuar se qeveria nuk kishte arritur të provonte se kërcënimet terroriste justifikonin këtë ndalim.

Nga njëra anë, publiku ka një interes të madh për sigurinë kombëtare, por nga ana tjetër publiku ka gjithashtu interes në udhëtimin  e lirë, në shmangien e ndarjes së familjeve, dhe në liri nga diskriminimi”, ka deklaruar paneli prej tre gjykatës .

Ndërkohë, presidenti Trump, ka reaguar në  Twitter duke paralajmëruar fillimin e një beteje tjetër ligjore në gjykatë.

272232

Gjithashtu nuk ka munguar as reagimi i rivales në garën presidenciale të Trump, Hillary Clinton, e cila shkruan në Twitter 3-0.

272233