Ish-politikani zviceran Andreas Gross konsideron se Maqedonia duhet të ndryshojë Kushtetutën e saj, për t’u barazuar gjuha shqipe dhe maqedonase.

Ai thotë se dy gjuhët duhet që të jenë zyrtare që të mund të shfrytëzohet në mënyrë të barabartë në të gjithë rajonet e vendit, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai e bazon këtë propozim në vetë shtetin e tij, Zvicrën. Më tej, Gross propozon që maqedonasit ta mësojnë gjuhën shqipe dhe shqiptarët gjuhën maqedonase.