Shkencëtari i njohur Stephen Hawking ka paralajmëruar se vendimi i Donald Trump për tu tërhequr nga Marrëveshja e Parisit mbi ndryshimet klimaterike mund ta kthejë Tokën si planeti Venus me një temperaturë 250 0C.
“Ne jemi pranë një pike ku ngrohja globale mund të bëhet e pakthyeshme. Veprimi i Trump do ta shtyjë tokën mbi ‘pragun’, do të bëhet si Venusi, me një tempreaturë 2500C dhe do të bjerë shi me acid sulfurik,”-është shprehur ai.

Presidenti i Amerikës njoftoi muajin e kaluar se SHBA do të tërhiqet nga Marrëveshja e Parisit, e cila është nënshkruar nga pothuajse 200 vende, duke pretenduar se dëshiron të negociojë pjesën e SHBA në marrëveshje për tu siguruar që bizneset amerikane të mos jenë në disavantazh.