OBRM-PDUKM-ja ka ngritur iniciativë për demokratizim dhe modernizim të brendshëm të partisë, përmes ndryshimit të statutit dhe ligjeve, ndryshimit të funksionalitetit dhe konceptit të deritanishëm të organizimit të partisë.

Sipas portalit lokalno.mk, është paraqitur një platformë e re në të cilën parashihen ndryshime edhe në kuadrin e partisë, statutin dhe ligjet e partisë.