Në një dokumentare të transmetuar nga emisioni “Zona Express”, flitet për vrasjen e kryeadministratorët e UNMIK-ut.

Gjithashtu, zbulohen detaje për bisedën e parë telefonike mes kryeministrit të parë të Kosovës, Bajram Rexhpi, dhe atij të Serbisë, Zoran Gjingjiç në mars 2003″>2003.

Dokumentari “Shtatë sundimtarët e Kosovës”, tregon se vetëm pak kohë pas telefonatës së zhvilluar mes kryeministrave, Gjiniç ishte vrarë në Beograd.