Zëdhënësi i LSDM-së Petre Shilegov ka deklaruar se edhe përkundër situatës të krqe në të cilën ndodhet Maqedonia, Ivanov me urdhër të VMRO-DPNE-së dhe Nikolla Gruevskit, vendosi ta thellojë krizën duke shkuar në Azerbejxhan

Sipas tij, Ivanov vërtetoi se kërcënim për Maqedoninë është vetë ai personalisht bashkë me Gruevskin të cilët janë të gatshëm ta mbajnë peng gjithë shtetin