Ja çfarë mësojnë në lëndën e historisë nxënësit shqiptar të klasës së 6-të në Maqedoni

Ende pa e shfletuar mirë përmbajtjen, që në parathënie të këtij libri që është shkruar edhe me pjesmarrjen e historianit shqiptar “Doc. dr” Nebi Dervishi, se:
1: “Shqiperia është renditur si një shtet sllav”?! (nënvizuar me të kuqe të çelë); Dhe paradoksalisht vazhdon:
2: “Në Shqipëri është shtypur elementi sllav në vazhdimësi”! (nënvizuar me të kuqe të mbyllur);
3: Maqedonia nuk përmendet në mesin e shteteve te krijuara nga sllavët, duke përkrahur në këtë mënyrë idenë e re të sllavëve të Maqedonisë që të përvetësojnë historinë e maqedonëve antik. Poashtu nuk përmenden shtetet tjera që sllavët kanë krijuar në Ballkan, si Sllovenia, Kroacia dhe Bosnja, për të përkrahur në këtë mënyrë përvetsimin e historise ilire në ato treva.

Kushedi se çfarë tjetër shkruhet në brendësi të këtij libri, apo në ato të klasave tjera !
__
P.S.: Ministër i Arsimit në Maqedonikur u botua ky libër ishte shqiptari nga Tetova, Abdulhaqim Ademi;
Qe nga viti 2000, kemi patur tre ministra shqiptar të arsimit në Maqedoni.

Shkruan: Besir BAJRAMI, burimi: njekomb.com