Duket se ka gjithmonë diçka të re në lidhje me këta celularë. Siç mund ta keni vërejtur, ekziston një vrimë afër kamerës – që ndoshta nuk e dini se për çfarë qëllimi ndodhet aty.

Gjatë muajve të fundit, njerëzit janë përpjekur ta kuptojnë se çfarë shërben kjo vrimë misterioze pranë kamerës. Disa mendonin se është dritë e disa mendonin se është mikrofon.

Shikojeni celularin dhe do ta shihni se ndodhet një vrimë mes lentës së kamerës dhe blicit. Disa mendonin se vrima mund të jetë një buton për ta ristartuar celularin.

Por definitivisht nuk është një buton i tillë – dhe as një mikrofon i zakonshëm. Vrima pranë kamerës përdoret për zvogëlimin e zhurmës, dhe jo vetëm. Kjo vrimë e bën zërin edhe më të pastër kur jeni duke incizuar video, duke përdorur Snapchat ose duke folur me Siri-në.

Kur jeni larg celularit dhe flisni me dikë në celular, falë kësaj vrime zëri juaj shkon me qartësi në mikrofon.

 

as screenshot-1_1478877320-8482861-300x164