Ambasadori britanik Charles Garrett në blog postin e tij ka shënuar vizionin e tij ‘Maqedonia: Strategjia për të gjithë qytetarët tanë’, kështu Garrett e përshkruan Ardhmërinë e Maqedonisë dhe ndryshimet drejt të cilave ajo eventualisht duhet të kalojë në 10 vitet e ardhshme, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Garret në vitin 2027 Maqedoninë e parasheh me status të zgjidhur të kontestit të emrit me Greqinë, anëtarësim në NATO, bisedimet me BE, kryeministre femër, etj.

Charles Garret e vë theksin edhe te zhvillimi i ekonomisë së Maqedonisë.

Zhvillimi ekonomik i Maqedonisë ishte ajo çka i shtyu njerëzit drejt Evropës për ta kuptuar atë se çka është duke ndodhur në vend, shkruan ndër të tjera Garrett.