Sipas një studimi të universitetit Southampton në Britaninë e Madhe pirja e pesë filxhanë kafeje ose më shumë në ditë mund të përgjysmojë rrezikun për kancer në mëlçi.

Të pish pesë filxhanë kafe ose më shumë mund të përgjysmojë rrezikun për kancer në mëlçi, ndërsa vetëm një filxhan e redukton me një të pestën rrezikun e këtij tumori, sipas një studimi të drejtuar nga Oliver Kennedy në Universitetin e Southampton në Britani të Madhe.

Ekspertët kanë analizuar informacione mbi konsumin e kafes nga 2,250 milionë persona gjithsej (të përfshirë në një total prej 26 studimesh të mëparshme) duke dalë në përfundimin se konsumi i një filxhan kafe në ditë redukton rrezikun e kancerit në mëlçi me 20 për qind por nëse pihen pesë në ditë mund të shkohet në përgjysmim të rrezikut.

Përveç antioksiduesve dhe anti-inflamatorëve që është e pasur kjo pije, mendohet se kafeina ka edhe një rol qendror mbrojtës që ushtrohet nga kafeja, madje është verifikuar se kafja dekafeinato ka më pak efekt kundër tumorit.