Kosova ka 440 mije ari toke te punueshme, e vetëm mezhdën e tyre me mbjell me lajthia, mundet me pasë gjashtë milionë të hyra vjetore, thotë deputeti dhe biznesmeni, Ramiz Kelmendi.

Në emisionin Rrokum Roll me Fidan Jupollin në TV Rrokum, ai ka thënë se në raport me popullsinë, Kosova ka pak tokë të punueshme. Por, ka thënës e nëse Kosova mbjell grurë në një sipërfaqe prej 440 mijë hektarë, mund të sigurojë 330 milionë euro në vjet. E, nëse mbillen kulturat tjera, p.sh. pemë si molla e boronica, fitimi për një vit mund të arrijë në miliarda euro!