Shumë herë më i ulët sesa pritshmëria, apo qoftë edhe momenti i vështirë me kombëtaren që mund të ketë ndikuar psikologjikisht tek ai…!

Me sa duket, ato që po e mbajnë në ankth Gonzalo Higuainin, të paktën siç referon revista prestigjioze italiane “Novella 2000”, janë disa kërcënime të rënda dhe të rrezikshme me jetë, anonime, aq sa ato kanë detyruar lojtarin që të mos grumbullohet për Sevillen, nga gjendja e rënduar emocionale.

Bomberit argjentinas, si rrjedhojë e kësaj situate të frikshme, në dy javët e fundit i është dashur që të dalë nga shtëpia i shoqëruar disa herë nga disa truproja, por në shumicën e rasteve nga policia e “Digos”-it (Divizioni Investigativ dhe i Operacioneve Speciale), e cila e mban nën mbikëqyrje 24 orë në 24.