Në këtë video të Radiotelevizionit të Serbisë, shihen se si disa shqiptarë në rajonin e Gjakovës thontë se janë të sigurt nga prania e ushtrisë serbe. Ata theksojnë se nuk kanë probleme me ushtrinë dhe se në pamje shihet se si i shërbejnë asaj. Por nga ana tjetër, këto familje më pas kanë thënë se ishin të detyruar të thonin atë, sepse ishin kërcënuar se do të vriteshin.