Në një postim në facebook Xhezair Shaqiri, i njohur si komandant Hoxha, kërkon nga Daim Hiseni që të përgjigjet në disa pyetje lidhur me SHVL UÇK.

Manastiri Lajm jua sjell postimin e plotë të tij:

Hipokrizia është bërë modë.

Nese nuk din ta shesësh mjegullën për mjalt, je i prapambetur dhe vështirë e ke ti mbijetosh shekullit të mjegullnajave.

Daim Hiseni kam disa pyetje publikepër ty:

1. Në cilën luft apo betejë ke marr pjesë në këto luftrat e UÇK-së?

2. Si pranove në fshehtësinë më të madhe të emërohesh kryetar i SHVL-UÇK pa propozimin e komandantëve të frontit?

3. A e din që me betejat e shumta të UÇK-së, u arrit njëfar marrveshje e Ohrit ku mes tjerave ka qen dhe një preambull në të cilën shkruante bukvalisht: “Maqedonia është shtet I qytetarëve”. Dhe në vitin 2002 Ali Ahmeti, komandanti jot, ka pranuar që të bëhet ndrimi i kësaj marrveshje me: “Maqedonia është shtet i maqedonve dhe Shqiptarve romve serbve etj.”.

Nëse mundesh, Daim Hiseni, nderoje Ali Ahmetin jo marrveshjen se nuk ke kaqik për këtë punë!

4. SHVL-UÇK e jote dhe e Fazli Veliut ka qen deri tani minim i avansimit të drejtave të UÇK-së
Më fal nëse po të rëndoj diqka pa qellim, ne njihemi që shum koh, prej 87 kur ti pata dhënë disa literatura nga Shqipëria me i lexu dhe ishte koxha rezik me ti zënë në atë kohë.

Prej asaj kohe nuk jemi parë deri mas luftes 2001.

Kam ndëgjuar se ke qen viteve 90 ndër të parët nga grupi që kanë kryer ushtrimet në Shqiperi me Adem Jasharin por nuk patëm fat te takohemi as luftës kos. as të mk.

Është mir të ju pergjigjesh ftesës sime të para disa viteve për rastin në gazibab se e dijm që ke dëshmi per atë natë, dhe leri komandantat dhe ish ushtarët e UÇK-së të flasin për luftrat e UÇK-së.

Ndoshta nuk dijnë ti radhitin fjalitë sikur ti por ashtu me gabime e thonë të vërtetën e UÇK-së!