Para 1913-ës Janina ishte qyteti më i madh jugor shqiptar. Sot, ka pak shqiptarë në Janinë për shkak të shpërnguljeve të mëdha, masakrave dhe asimilimit të ashpër prej genocidit grek ndaj shqiptarëve të Çamërisë. Janina është prekur nga valët e shpeshta të genocidit grek ndaj popullsisë së Çamërisë. Fotografi të rralla, na dëshmojnë Janinën, kur ishte kryeqendër e Jugut të Shqipërisë.

1-1-640x421 2 6 4