Maymand është një fshat i lashtë në Iran, 900 kilometra në jug të kryeqytetit Teheran.
Mbresëlënëse janë shpellat e shumta në shkëmbinj, të cilat janë banuar 10.000 vjet më parë.

Rreth 150 banorët kanë zgjedhur të jetojnë përgjithmonë në shkëmbinj.

400 shpellat e gërmuara nga njerëzit janë thuajse të paprekura dhe mjaft të rehatshme. Disa kanë deri në shtatë dhoma, dy metra të larta.