HP Spectre i ri është konsideruar të jetë notebook-u më i hollë deri më sot. Pajisja përmban disa karakteristika të reja që me të vërtetë e bëjnë këtë laptop të dalë i veçuar nga pjesa tjeter.

Spectre përmban proçesore Intel Core i5 dhe proçesorë Core i7.Ky laptop ka një trashësi 10.4mm i cili konkuron Apple MacBook me trashësinë 13.1mm. Apple MacBook  fiton në peshën e pajisjes e cila shkon ne 2lbs e krahasuar meHP Spectre’s 2.45lbs.Ekrani 13 inç përmban një rezolucion 1920×1080.

Me një dizajnin 10.4mm unik mahnitës, i kombinuar me performancën mbresëlënëse e  i5 Intel ® Core ™ ose i7 , ky laptop luksoz është plotësisht i papërmbajtshëm.

Tastiera e Spectre ka drita të cilat sigurojnë ndriçim të mirë, kur ju keni nevojë për të reduktuar ndriçimin në dhomë për takime biznesi, prezantime, etj.