Avdil Jakupi, i njohur si Komandant Çakalla fletë për përjetimin e tij gjatë vizitës në fshatin Sllupçan, i cili është lënë pas dore nga qeveritë shqiptaro-maqedonase, që nga viti 2001

“Pas 12 vitet burg më dhanë të drejtë për ta vizutuar familjet time gjatë një vikendi. Rastësisht më ra ta vizitoj fshatin Sllupçan dhe për çudi aty nuk kishte ndryshuar asgjë që nga koha e luftës. Vetvetiu mendova se pushteti dhe qeveritë Sllupçanin e paskan lënë muze nga lufta e vitit 2001”, shkruan komandant Avdil Jakupi