Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump dhe Emanuel Macron, President i Francës janë pajtuar nëpërmjet një bisede telefonike se në sulmin në qytetin sirian Duma janë përdorur armë kimike.

Ata ranë dakord të bashkëpunojnë për të krijuar një përgjegjësi të qartë për përdorimin e armëve të tilla.

Të dy presidentët shkëmbyen informacione dhe analiza që konfirmuan se ishte një sulm ndaj armëve kimike, njofton presidenca franceze.

“Të gjitha përgjegjësitë duhet të përcaktohen qartë”, thuhet në deklaratë, shkruan Reuters.

Në një sulm të armëve kimike në Duma, në Guta Lindore në Siri janë vrarë të paktën 40 civilë. /KP /