Projektuesi i njohur makinave Henrik Fisker ka filluar makinën e parë të kompanisë të quajtur “Fisker Emotion’’. Ajo ka për qëllim të jetë makina luksoze –elektrike duke premtuar të arrij  400 milje me një ngarkim të vetëm

“Emotion Fisker” është projektuar si një mjet sportiv luksoz, me një trup skulpturor dhe struktur të theksuar aerodinamike

Është premtuar se kjo makinë e gjithë-elektrike do të jetë në gjendje për të arritur një shpejtësi maksimale prej 161 milje në orë dhe të ofrojë një gamë të 400 milje në një karikim të vetëm. Kjo do të jetë një arritje. Makina do të ketë një, fibër karboni, dhe strukturën e përbërë prej alumini me teknologji të re e baterisë që përdor Graphene.Paketa e baterisë do të prodhohet nga Fisker Nanotech.

fisker-emotion-2-640x344