Kreu i Kuvendit Talat Xhaferi do të mbajë fjalim në përvjetorin e 110-të të Kongresit të Manastirit.Në organizim të Sekretariatit për çështje evropiane në Filarmoninë e Maqedonisë në Shkup do të shënohet 110- vjetori i Kongresit të Manastirit, gjegjësisht Dita e Alfabetit. Në kremtimin me moton “Për ne dielli lind në Perëndim”, do të mbajë fjalim kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi.

Kuvendi dhe Qeveria e Republikës së Maqedonisë këtë vit kanë detyruar Sekretariatin për çështje evropiane ta organizojë shënimin e 110- vjetorit të Kongresit të Manastirit, gjegjësisht Ditën e Alfabetit.