Mirka Velinovska, gazetare pro ruse në Maqedoni, në nëj shkrim të gjatë për mediat vendase thotë agresioni i huaj në Maqedoni tani do të transferohet në duart e Londrës, si rezultat i humbjes së zgjedhjeve nga Klintoni e cila në thelb do të thajë moçalin e ërbërë nga shumë operativë të CIA-s, duke përfshirë ambasadorin amerikan i cili drejtoi operacionet në terren në Shkup.

“Operacioni maqedonas” fillimisht është hartuar në Shtëpinë e Bardhë me ndihmën Sorosit dhe kulmoi me Marrëveshjen e Przhinos në vitin 2016. Intriga globale mes CIA-s dhe MI6-ës ka pasur shumë sukses, si në Korenë e Jugut, Brazil apo Itali. Fokusi tani është Maqedonia. Shefi i CIA-s vetëm pak ditë më parë ishte në Tiranë për t’u takuar me idiotët e tij të dobishëm. Shefi i CIA-s kishte një udhëzim të fundit për Ramën – është Britania që do të marrë përsipër operacionet për Ballkanin.
Xhoxh Soros, bashkëpunëtori i pro nazistësve dhe operativëve të lartë të CIA-s, po zhvendoset në Londër për të menaxhuar aktivitetet nga atje.


* Pikëpamjet e shprehura në këtë publikim paraqesin mendimet dhe të drejtat e autorit, nuk reflektojnë domosdoshmërisht mendimet e redaksisë së Manastiri Lajm.