Në praninë e ish ushtarëve të UÇK, veteranëve të luftës, familjarëverëve të dëshmorëve të rënë e qytetarëve të shumtë, sot në Sllupçan u mbajt manifestimi tradicional i 2 majit.
Të përkujtojmë se më 2 majin e para 16 vitesh territori i Komunës së Likovës ishte shpallur zonë e lirë, ku më pas për disa muajë me radhë u zhvillua luftë e ashpër midis forcave të UÇK-së dhe forcave të sigurisë së Republikës së Maqedonisë, deri në nënshkrimin e Marrëveshjes kornizë të Ohrit.

Në fund të theksojmë se, manifestimit të 2 majit i parapriu edhe shënimi i Ditës së Komunës së Likovës, me ç’rast delegacion i kësaj komune bëri homazhe tek varrezat e dëshmorëve nga fshati Vaksincë e deri në fshatin Nikushtak, duke përkujtuar edhe njëherë dëshmorët e rënë në altarin e lirisë, njofton TV21.