Objektet e kultit nuk janë vetëm për t’u falur. Ato janë edhe ndërtime arkitekturore shumë interesante.

Më poshtë po sjellim fotot nga disa prej xhamive më spektakolare dhe të bukura në botë.

1.      Xhamia e Sulltan Ahmedit

Xhamia e Sulltan Ahmedit është një xhami historike e vendosur në Stamboll të Turqisë. Është ndërtua nga viti 1609 deri në vitin 1616 gjatë sundimit së Ahmedit të I, sulltani e Perandorisë Osmane.

Blue Mosque in Istanbul, Sea of Marmara in background

2.      Xhamia Nasir ol Molk

Xhamia Nasir-ol-Molk e njohur si Xhamia Rozë është e vendosur në Shiraz të Irakut. Është një vend adhurimi nga më te magjishmit. Arkitektura e saj ka  të fshehta shumëngjyrëshe.

3.      Jama Masjid në Delhi

4.      Sheikh Zayed, Abu Dabi

5.      Xhamia Shah e njohur edhe si Xhamia  Jaame’ Abbasi ose Xhamia Imam

6.      Xhamia Kombëtare e Malajzisë

7.      Xhamia e Hassan II në Marok

8.      Xhamia Ibn Tulun në Kajro

9.      Xhamia Fatih në Stamboll

10.  Xhamia Faisal në Pakistan