Pasi gati një dekade ndërtimi, luftanija më e madhe ndonjëherë e Britanisë së Madhe është e gatshme për lundrim për herë të parë, me rusët që do të shikojë – sot në një moment historik për Marinën Mbretërore.
Kjo luftanije peshon plot 65 mijë tonë dhe është 280 metra e gjatë, transmeton Express.

Luftanija është aq e madhe saqë kapiteni i saj e ka përshkruar si baza e re e Britanisë së Madhe, që do mund ta sulmojë çdo kundërshtarë nëpër glob.

Por, para se luftanija që ka kushtuar 3.1 miliardë funte të fillojë t’i patrullojë detet, i duhet të lundrojë suksesshëm jashtë kantierit detar skocez pa u përleshur me armikun e vet të parë, urën./Express/