Presidenti Hashim Thaçi, ka reaguar tri ditë pasi kishte mbajtur një fjalim për Gjykatën Speciale, në të cilën ai dërgoi kritika në adresë të Bashkimit Evropian.

Presidenti thotë se u keqkuptua qëllimisht dhe për këtë ai publikoi të plotë fjalimin e mbajtur më 9 tetor.

Presidenti Hashim Thaçi, të hënë mori pjesë në një konferencë, në të cilën po diskutohej për ‘Perceptimin publik të Gjykatës Speciale: rreziqet dhe mundësitë”.

Pas deklaratave në konferencës, ku përmendi ndikimin e Bashkimit Evropian dhe ‘disa premtime’ që BE ia kishte bërë Kosovës në këmbim të Gjykatës Speciale, e që nuk i kishte mbajtur, pasuan shumë reagime ndaj të Presidentit Thaçi.

Ky është shkrimi i plotë i Thaçit:

Qytetarë të nderuar,

Më poshtë mund të gjeni fjalën time të mbajtur më 9 tetor 2017 në konferencën me rastin publikimit të raportit “Perceptimi publik i Gjykatës Speciale: rreziqet dhe mundësitë”.

Çuditërisht ky fjalim, që bazohet në të gjeturat e raportit të publikuar, ka nxitur një debat të gjerë publik dhe është përcjellë me komente dhe reagime të ndryshme.

Në rastin më të keq, disa nga reagimet ndaj këtij fjalimi janë pasojë e keqkuptimeve edhe të qëllimshme.

Prandaj po e publikoj në tërësi. HTH