Lideri i Partisë së re social demokrate (PRSD), Tito Petkovski, konsideron se Maqedonia duhët sa parë të krijojë qeveri, por pa OBRM-PDUKM-në dhe pa Nikolla Gruevskin.

Petkovski thotë se një qeveri e re me partnerë të vjetër nënkupton thelimtë krizës në vend. Për Petkovskin, Maqedonia ka nevojëpër një katarzë serioze shoqërore dhe përballje me të këqiat e kryera në emër të popullit, që të mos përsëriten më këto të këqia.