Ambasadori rus në Turqi Andrey Karlov është plagosur rëndë në një sulm me armë pasditen e sotme në Ankara dhe u dërgua në spital, njofton kanali turk NTV.

Andrey Karlov ka përfaqësuar Rusinë në Truqi që nga viti, 2013.

Sulmi ka ndodhur dersisa Ambasadori  ishte për vizitë në një ekspozitë të fotografive në kryeqytet, kur një person i panjuhr me armë zjarri e qëlloi në shpinë.

Turqia ka parë një valë sulmesh terroriste në vitin e fundit, për të cilat qeveria ka fajsuar kryesisht militantët kurdë.

Ruse dhe Turqia i kanë pasur marrëdhënie te tenionura në kohët e fundit, per shkak të fraksioneve rivale në konfliktin Sirian./Mansatiri Lajm/