Politikani holandez anti – islamik, Geert Wilders, është dënuar për  fyerje e nxitje të diskriminim ndaj një grupi.

Partia e Wilders, është duke udhëhequr me sondazhet para zgjedhjeve parlamentare në mars.

Ai ishte liruar në mars të vitit 2014, kur i tha mbështetësve të tij që do të sigurohet që të ketë sa më pak marokienë në Holandë.

Ai është betuar që nuk do t’i zbusë fjalorin e tij dhe që do të vazhdojë të flasë njëlloj.