Aktivitetet e BDI-së me rastin e Ditës së Flamurit, habitën opinionin shqiptar.

Kjo për shkak se flamuri shqiptar është me shqiponjën dykrenore, kurse para një viti BDI thoshte se simbol i shqiptarëve është luani, duke arsyetuar përkrahjen e vetë për stemën me luan.

Shumë analistë shqiptarë dyshojnë se BDI nuk është duke e respektuar flamurin me shqiponjë, por vetëm se duke bë propagandë që të mbledhë sa më shumë vota për të plotësuar dëshirën e Gordana Jankullovskës, për miratmin e stemës me luan, që do të qëndrojë pastaj edhe në pasaportën e shqiptarëve të Maqedonisë.

Por tash një ndryshim mund të miratohet me komoditet dhe pa asnjë kundërshtim sepse ne listat per deputet nuk jan Komandatët e UÇK-së të cilët i than JO stemës së Jankullovkës.