Kryetari i Mitrovicës së Veriut, Goran Rakiq është deklaruar për mediat serbe në lidhje me ngjarjet e stoshme atje.
Njësia Speciale e Policisë së Kosovës ka pasur një aksion në këtë pjesë, ku ka arrestuar katër persona.

Rakiq ka përshkruar versionin e tij të ngjarjes duke thënë se Njësia Speciale hyri në banesën e Dragisha Markoviq, polic i Kosovës dhe dy qytetarëve të tjerë, Sasha Quriçiq dhe Milosh Roshiq. Rakiq thotë se Policia i ka njoftuar se aksioni po bëhej në lidhje me vrasjen e Ivanoviqit. “

Por, unë dyshoj për këtë gjë. Unë dyshoj se arrestimet kanë të bëjnë me zhvillimet e djeshme”, tha Rakiq.“Në rast se ROSU nuk do të tërhiqej, do të kishte luftë”, tha mes tjerash Rakiq.