Ndaj pjesëmarrësve në protestat e organizuara nga Revolucioni i Larmë janë dorëzuar rreth 5 mijë padi penale, thotë avokati Xvonko Davidoviq.

Sipas tij, dënimet për personat që kanë marrë padi penale nga ana e MPB-së janë nga 500 euro.
Avokati mbrojtës i aktivistëve të “Revolucionit Laraman” thotë se MPB në protestat pas zgjedhjeve të organizuara para KSHZ nuk ngriti asnjë kallëzim penal, edhe pse sipas tij, pati ndezje të zjarrit, dëme dhe sjellje e pahijshme e protestuesve.

Protestat e “Revolucionit Laraman” filluan nga prilli i vitit të kaluar, ku protestuesit hedhnin ngjyrë ndaj institucioneve qeveritare. Motoja e protestave të tyre ishte në mbrojtje të Prokurorisë Speciale dhe kundër qeverisjes së kaluar. Aktivistë të kësaj lëvizje qytetare tanimë janë pjesë e përbërjes së re parlamentare, pasi që u përfshin në listat e deputetëve të koalicionit “Për jetë në Maqedoni”.