Programit i është vendosur emri Project VoCo, dhe ende nuk është e qartë për momentin se kur do të materializohet si një produkt komercial. Megjithatë opsioni i ri ka të bëjë me aftësinë për të shtuar fjalë që nuk gjenden në materialet audio.

Një përfaqësues i Adobe ka konfirmuar ekzistencën e projektit, raporton TechSot.Al. Projekti është aktualisht në zhvillim, si pjesë e një bashkëpunimi mes anëtarve të Adobe Research dhe Universitetit Princeton. Lajmet lidhur me Projektin VoCo u raportuan fillimisht nga faqja e internetit e artit dhe dizanjit  Creative Bloq.

Ashtu sikurse Photoshop, Project VoCo është projektuar që të jetë një aplikacion editimi audio. Përtej standardeve tuaja të redaktimit të elementëve audio, Project VoCo mund të gjenerojnë fjalë të reja gjithashtu,  duke përdorur mundësinë për regjistrim zëri.

Në thelb, programi mund të kuptojë përbërjen e zërit të një personi dhe t’a përsërisë atë, për aq kohë sa nuk ka rreth 20 minuta fjalim regjistrim.

1-2