Çaji nga luleradhiqet ndikon që qelizat e prekura nga kanceri të sulmohen brenda 49 orëve dhe të shuhen, e gjatë kësaj kohe asnjë nga qelizat e reja nuk sëmuret.

Kjo bimë ka veti të shuma shëruese. Edhe pse gjyshet tona kanë përgatitur shurupe nga gjethet e luleradhiqes, duke e ditur se janë të shëndetshme, atë që nuk e kanë ditur është se ju ndihmojnë të prekurve nga kanceri.

Ekspertët kanë zbuluar se rrënja e kësaj bime ndikon më mirë se kimioterapia, sepse vret qelizat kancerogjene. Janë bërë edhe disa eksperimente me këtë çaj, ku pas tre muajsh të përdorimit disa pacientë që ishin të prekur me kancer të ndryshëm ishin lëshuar për në shtëpi, pasi që nuk kishin më shenja të sëmundjes.