Prapa skenave në Samitin e liderëve të Kartës së Adriatikut në Podgoricë, Kryeministri i Maqedonisë me delegacionin e SHBA-se ranë dakord për emër të ri për Maqedoninë për pranim më të shpejtë në NATO, shkruan agjencia e lajmeve “Sputnik”.

Zaev kërkoi amerikanëve dhe mbështetjen për kryerjen e një referendumi për të ndryshuar emrin, sepse ata kanë frikë nga trazirat.

Kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev dje në samitin në Podgoricë pas dyerve të mbyllura  nënkryetarit të Amerikës Michael Pence i ka prezantuar plane për të ndryshuar emrin e Maqedonisë, Sputnik ka mësuar nga një burim i afërt me delegacionin.

Zaev para Pence ka dhënë disa propozime për emrin e ri të Maqedonisë, Republika e Maqedonisë në të ardhmen do të mund të quhet “Maqedonia e epërme”, “Maqedonia Veriore” apo “Maqedonia – (Shkup)”

-Siç mësojmë Pence e ka informuar Zaev se Greqia pajtohet me propozimet e ofruara, shkruan “satelit artificial”.