Është shumë e thjeshtë, krejt çka ju duhet të bëni është që të lyeni gomën mbrojtëse rreth dyerve me një yndyrë.
Ajo mund të jetë glicerinë, vazelinë, vaj ushqimor dhe kështu me radhë. Të nesërmen në mëngjes nuk do të keni asnjë problem për të hapur dyert e makinës.

Këshillohet që dyert e ngrira kurrë nuk duhet hapur me forcë sepse mund të dëmtohen. Nëse keni mundësi, lagini me ujë të vakët (jo të nxehtë për shkak se kjo çon në thyerje të xhamit për shkak të dallimeve të temperaturës).

Shiko videon se si goma rreth derës lyhet me vaj ushqimor: